НАЧАЛО УСЛУГИ ПРОМОЦИИ ЗАЯВКА FAQ КОНТАКТИ ЗА НАС
Това е списък на често задаваните въпроси. Моля прегледайте го, за да проверите дали отговорът на въпроса, който искате да ни зададете не е публикуван тук.

Можете и да се свържете с нас на телефон:
0888 935 331
 ОТНОСНО УСЛУГИТЕ
Какво е работното ви време?
Кое е различното между вас и другите подобни фирми?
Кои райони обслужвате?
 КОМПЮТЪРНИ ВЪПРОСИ
Продавате ли употребявани компютри?
Какво е вирус (Virus)?
Какво е червей (Worm)?
Какво е троянски кон (Trojan)?
Как да разбера дали имам вирус?
Какво е шпионски софтуер (Spyware)?
 
 
В: КАКВО Е РАБОТНОТО ВИ ВРЕМЕ?
О: Стандартното ни работно време е от 9:00 до 18:00 часа.
В: КОЕ Е РАЗЛИЧНОТО МЕЖДУ ВАС И ДРУГИТЕ ПОДОБНИ ФИРМИ?
О: Хората и бизнесът по света разчитат на Компютър Трабълшутърс. Ние сме част от мрежа от компютърни професионалисти #1 в света. Има различни причини да потърсите нас, професионалистите от Компютър Трабълшутърс, вместо някой друг. Ето някой от тях:

• Ние разбираме същността на компютрите и технологиите.
• Извършваме професионални услуги на място във Вашия дом или офис.
• Компютър Трабълшутърс се интересува и се грижи за клиентите си.
• Ние не смятаме работата за свършена преди да сме разрешили проблема.

Компютър Трабълшутърс Ви осигурява услугите и спокойствието, които заслужавате. Обадете ни се сега!

В: КОИ РАЙОНИ ОБСЛУЖВАТЕ?
О: Компютър Трабълшутърс - Добрич работи на територията на Добричка област. За допълнителна информация позвънете на телефон
0888 935 331
В: ПРОДАВАТЕ ЛИ УПОТРЕБЯВАНИ КОМПЮТРИ?
О: Не, ние не продаваме компютри и компоненти, но можем да поръчваме и да доставяме от името и за сметка на нашите клиенти от локални доставчици.
В: КАКВО Е ВИРУС (VIRUS)?
О: Компютърният вирус е програма - често наричана изпълним код - която има уникалната способност да се размножава. Подобно на биологичните вируси, компютърните вируси могат да се разпространяват бързо и често са трудни за унищожаване. Те могат да се прикрепват към практически всякакъв тип файлове и се разпространяват при копирането на тези файлове или при изпращането им от един на друг потребител.

Освен размножаването, голяма част от компютърните вируси имат и друга обща черта: съдържат нанасяща вреда програма, която вирусът "пренася" като товар. Тези нанасящи вреда програми могат да варират от досадно, но безобидно извеждане на нежелани съобщения или изображения на екрана на вашия компютър, до повреда на файлове, форматиране на твърдия диск или произволни други щети. Ако вирусът не съдържа вредяща програма, той пак може да предизвика проблеми, консумирайки пространство на диска и заемайки част от паметта на компютъра, което води до цялостно намаляне на производителността на Вашия компюър.

Преди няколко години вирусите се разпространяваха предимно чрез дискети, но появата на Интернет предостави нов механизъм за "размножаването" им. Чрез електронната поща, сега използвана като основен инструмент за бизнес комуникация, вирусите се разпространяват по-бързо от всякога. Вирусите, прикрепени към съобщения в електронната поща могат да заразят цялата мрежа на една фирма само за няколко минути, което коства на организациите милиони левове годишно поради нарушена производителност и разходи за почистването им.

Няма изгледи вирусите да изчезнат скоро: повече от 60,000 са идентифицираните в обръщение към момента и над 400 нови се създават всеки месец според Международната организация за компютърна сигурност - International Computer Security Association (ICSA). При разнообразие от този порядък, нормално е да се очаква, че повечето организации са в постоянен сблъсък с вирусното нашествие. Няма потребител, използващ компютър, който да е имунизран срещу комютърните вируси.
В: КАКВО Е ЧЕРВЕЙ (WORM)?
О: Червеят е компютърна програма, която притежава способността да се копира от една машина на друга. Червеите нормално се придвижват и инфектират останалите машини чрез компютърните мрежи. Използвайки мрежата, червеят може да се мултиплицира от едно единствено копие невероятно бързо. Например червеят Code Red се е мултиплицирал над 250,000 пъти за около 9 часа на 19 юли 2001 г. Червеите обикновено използват някой пропуски в сигурността на даден софтуер или операционна система. Такъв е случаят например с червеят Slammer (предизвикал поразии през януари 2003 г.), използвайки пролука в Майкрософт-ския SQL сървър.

Червеите използват компютърно време и генерират мрежов трафик по време на размножаването си и често пъти имат някакъв вид зло намерение. Цитираният по-горе червей Code Red предизвика сензационен интерес през 2001 г. Експертите предрекоха, че този червей би могъл да задръсти Интернет толкова ефективно, че да предизвика спирането му поради претоварване.

Червеят Code Red забави Интернет трафика, когато започна да се мултиплицира, но не чак толкова драстично, както беше предречено. Всяко негово копие започна да сканира Интернет за Windows NT или Windows 2000 базирани сървъри, които нямаха инсталирана актуализацията на Майкрософт относно сигурността. Всеки път, когато той намереше незащитен сървър, копираше себе си в него. Новото копие след това на свой ред започваше сканиране за други сървъри, които да инфектира. В зависимост от броя на незащитените сървъри, червеят би могъл да се размножи в стотици хиляди копия.
В: КАКВО Е ТРОЯНСКИ КОН (TROJAN)?
О: Троянският кон е част от код (програма), която дава възможност за неочаквани или неоторизирани, често злонамерени действия. Основната разлика между троянския кон и вируса се състои в механизма за разпространение. Троянецът, както често е наричан може да предизвиква вреда, неочаквано и нежелано поведение на компютъра, пробойни в сигурността на системата, но не може да се размножава. В случай, че има способността да се размножава, програмата се класифицира като вирус.

Троянският кон - терминът е взаимстван от Гръцката митология - обикновено е част от полезен софтуерен продукт, който обаче съдържа вратичка за скрити злонамерени цели в кода си. Когато троянецът сработи, потребителите се натъкват на нежелани системни проблеми, понякога свързани със загуба или кражба на важни данни или осигуряване на неоторизиран достъп до данни на тяхната машина.
В: КАК ДА РАЗБЕРА АКО ИМАМ ВИРУС?
О: Важно е да знаете, че има твърде много неща, които могат да предизвикат проблеми с Вашия компютър и невинаги е редно да приписвате вината на вирусите.

Нормалният начин, чрез който можете да разберете дали компютърът Ви е заразен с вирус е чрез сканиране на машината с актуална анти-вирусна програма.
В: КАКВО Е ШПИОНСКИ СОФТУЕР (SPYWARE, ADWARE)?
A: Шпионските програми се промъкват на вашата машина когато сваляте файлове от Интернет (особено от съмнителни безплатни сайтове), когато отворите инфектирано съобщение с неясен произход в електронната си поща или когато щракнете с мишката върху примамлив рекламен прозорец. Те са в състояние да манипулират вашата система, да записват вашите навици (интереси, посещавани сайтове и т.н.) и да крадат пароли и номера на сметки и кредитни карти. В зависимост от степента си на агресивност, тези програми могат да откраднат както безобидни ваши тайни, така и цялата ви идентичност. В добавка могат да се окажат и крайно трудни за премахване.
 
Член от франчайз мрежата на Computer Troubleshooters
Начало | Контакти | За нас
Добрич, България • 0888 935 331
© Copyright 2008 Computer Troubleshooters. Всички права запазени.